haha ingin kurus??? ;)


hehe tadi tengah elok2 berbuka, aku makan ikan kembung bakar, dengan sambal tumis ikan bilis, roti jala+kari, and kuih seri muka... then mak aku tnye "x nak makan nasi ke??"


erkk?? haha aku jawab, xmo la mak,makan sikit ni je pn dh kenyang laa ;DD haha guess what?? memang kenyang pun.. perut aku dh x mcm perut aku time kecik2 dlu la hehe.. aku ingat lagi time aku dlm 5 ke 6 tahun, aku larat makan nasi smpi 4 pinggan!! haha sebab tu la dlu aku gemuk tembam comel-lote haha ;PP time kat skola menengah pn larat lagi mkn banyak, selalu laa turun dewan makan asrama sekolah aku tuh,sebab tu aku still tembam time skolah hehe ;DD


tapi sejak dah masuk alam universiti nih, aku still makan banyak, tapi dalam smaller portion.. aku makan macam2 jenis cuisines and delicacies, tapi sikit2 jek.. haha boypren (huhh??) aku ckp, aku boleh gi makan dinner kt hotel, sbb dorang serve macam2 en,tapi sikit jek boleh makannye ngeh3~ ;PPP


Alhamdulillah la jugak ade segelintir orang yang perasan aku dah makin kurus ;)) bukan kurus x sihat tuh, tapi mcm dh kurang lemak la kot wa3~ ;PPP diet seharian aku senang jek, kurangkan makan nasi ;)) cara aku, aku juz makan nasi sekali hidangan jek dalam satu hari, biasenye time makan tgah hari la mkn nasi, sebab time tuh banyak energy dh hilang, so kena reenergize balik hehe tp klu time bulan puasa nih, juz makan time sahur je la.. time berbuka, makan ringan2 je pn dh cukup, nnti kembung perut susah plak en wa3~


cume 1 jek aku x puas hati lg, aku nak kena shape up body aku, then baru aku satisfied ;DD hehe xpe2 masa banyak lagi, sekarang kena fokus kepada perkara yang lebih penting, STUDY ;)))

LIKE KALAU SUKA.

4 comments:

  1. ko nk kurus cmne ag na? dah tlbih kurus dah tu. -__-"

    ReplyDelete
  2. info tentang perut kembung di SIHAT SELALU - Masalah Perut Kembung

    ReplyDelete
  3. hoho ko x nmpak lg lemak bdn aku nih pyan ngeh3~ ;PPP

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails